Wil je graag op een praktische manier Italiaans leren of zoek je iemand om Italiaans mee te oefenen om de taal beter te leren of bij te houden?

Misschien zit je helemaal vast in de Italiaanse taal en ben je door de grammaticalessen geblokkeerd geraakt?

Wellicht kun je in je hoofd de taal geweldig spreken, maar loopt het desondanks in de praktijk toch niet zo soepel?

Italiaanse conversatielessen kunnen helpen!

 

HOE WERKEN DE CONVERSATIELESSEN ITALIAANS?

Mijn Italiaanse lessen zijn totaal gericht op het spreken van de taal. Ben je een beginner dan gaan we samen makkelijke en nuttige zinnen maken en zo ontstaat langzaam een begrip van, en gevoel voor, het Italiaans. Heb je al wat lessen gedaan dan kunnen we gaan praten over elk onderwerp dat je wil. Heb je geen onderwerpen in gedachten? Ik stel gewoon vragen en zo komt er altijd een gesprek op gang waarin je de taal goed kunt oefenen. 

 

TECHNISCH

Als je een computer, tablet of mobiele telefoon hebt, kun je de lessen doen. We kunnen gebruik maken van FaceTime, Skype, Teams of een ander programma waar je mee kunt videobellen. Videobellen met Whatsapp zou eventueel ook kunnen maar is minder handig want dat werkt alleen op een mobiele telefoon en ik werk liever op mijn computer omdat ik tijdens de les aantekeningen maak die ik na de les uitwerk en opstuur.

 

VOORBEREIDING VOOR DE LES

Het is niet nodig een les voor te bereiden. Echter, als je over een bepaald onderwerp wil praten in het Italiaans dan is het een goed idee als je hier wat woorden en werkwoorden bij zoekt, zodat je die direct kunt leren toepassen. Wil je gewoon over van alles en nog wat praten dan is dat uiteraard ook goed.

Je kunt ook over allerhande onderwerpen korte zinnetjes maken in het Italiaans. Die zinnen kunnen we samen doornemen en waar nodig verbeteren. Dat is een hele goede oefening om met de taal bezig te zijn. Schrijven is een vorm van praten, maar dan langzamer en je kunt het op je eigen tempo doen. 

Heb je geen tijd of zin om iets voor te bereiden dan is dat geen enkel probleem. De les is ook nuttig zonder omdat je door zelf te praten echt intensief met de Italiaanse taal bezig bent en daar leer je veel van.

Ik maak aantekeningen tijdens de les. Deze zijn niet bedoeld om uit het hoofd te leren, maar enkel om af en toe even met aandacht door te lezen.

 

DE PRIJS

Mijn lessen kosten Euro 25 en duren 45 minuten. Wil je liever een uur dan zijn de kosten 30 Euro per les.

De aantekeningen stuur ik na de les op (vaak de volgende dag). Deze uitgewerkte aantekeningen zijn bij de prijs inbegrepen.