Deze gratis Italiaanse test heeft 5 vragen die over de Italiaanse taal gaan. Deze quiz is voor beginners.
Aan het eind krijg je de resultaten met wat uitleg erbij.

1. Welke van de volgende zinnen is verkeerd?

(stanco = moe)

2. Lei ha mangiata molto

Is deze zin correct of niet?

3. Quale animale è più grande, un toro o un cane?

Scrivi la risposta sotto (schrijf jouw antwoord hieronder op)

4. Welke zinnen zijn correct?

(je kunt er één of meer kiezen of allemaal)

5. Piacere, mi chiamo Stefano

Questa frase è corretta? (is deze zin correct?)

Gebruiker details

Waarom deze website over Italiaans leren

WAAROM DEZE WEBSITE?

Deze website geeft veel voorbeelden van de fouten in het Italiaans die vaak door Nederlanders en Belgen worden gemaakt die Italiaans leren. Het is geen website met grammatica, maar vooral met voorbeelden. 

Ik geef al jaren online Italiaanse conversatieles, meestal één op één, maar ook in kleine groepjes. In die jaren heb ik dezelfde kleine problemen en verwarringen steeds voorbij zien komen en het leek mij nuttig deze Italiaanse taal problemen op een rij te zetten. Beetje bij beetje komen er meer artikelen bij en breid ik bestaande artikelen uit met meer voorbeelden. Ik hoop van harte dat het studenten Italiaans kan helpen om de taal makkelijker te leren.

Voor mijn online Italiaanse conversatielessen is deze website uiteraard ook een manier om gevonden te worden. Zoek je dus naar een leraar Italiaans die echt persoonlijke hulp geeft bij het Italiaans leren spreken, neem contact op

Ik ben ook begonnen met het aanbieden van een online taalcafé Italiaans, dat is een online groepje om Italiaans mee te praten onder mijn begeleiding.